NuFFnAnG

BerCInta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Rabu, Julai 04, 2012

~Family Vacation to Kuching~v

Masih d ari ke-3....
Abis dah kisah b'gambo d Gua Fairy kita sambung pulak kisah p'cutian nie ke
 JONG'S CROCODILE FARM atau TAMAN BUAYA 
ye...kwn2 semua....

Pegi melawat sedara mara yg ada kat dalam nie ye....hik2....

~Nie ticket nye~
untuk bukan penduduk dari Sarawak kot...
klu dari sarawak dpt yg mcm gelang tue....

~Tunggu persembahan bujang senang~
Ramai la jgk yg datang nak tgk p'sembahan boye2 nie...
dari semenanjung dan dari sarawak pun ada jgk...

~Hidupan Liar~
Alhamdullillah selepas hujan b'henti kami jln2 melawat haiwan2 lain yg ada kat kawasan nie...

~Telur Buaya~
buaya nie ada mcm2 jenis tp x ingat dah....

Tue boye2 pemalas sbb x nak rebut makanan...
tggu penjaga bg terus kat buaya2 tue...

Yahooo....aku dapat makan...
mcm tue la kot boye tue kata dalam ati..

~Shoot picture yg agak menarik~

Tp mmg sian pun ada kat boye2 nie....
sbb penat nak tgk dia capai daging tue....
dah la boye nie berat2....mesti penat nak lonjak kan badan capai makanan....

video
Layan Movie yg ada...
abaikan la sore2 yg ader tur ye...hik2...

Kita b'posing dulu ye....
cita2 nak jd model muslimah....kah..kah

Dah penat2 jln kami rehat sebentar....

Tengok Ikan besar
~pemandangan yg cantik~
Abah mcm YB melawat tapak...
hik2....
~ARAPAIMA GIGAS (SOUTH AMERICA)~
Ikan nie ganas...
 
Ada jgk haiwan2 yg lain ye...

Buaya nie cacat dia x der ekor....
~Awa + Abah + Yang~
~2 budak nie mmg byk shopping nye~

~Kami ngan Bujang Senang~
Atan kat maner...tue dalam van warna putih tue...udah penat katanya...

X tau aper nama nie...tp p.cik zul ckp boleh makan....

Dah penat g Taman buaya...kami g beli kek lapis kat DAYANG SULHAH....
raser2 semua nye menarik la...
tp bl blk semenanjung rasernye mcm samer je dah..hik...
lps tue...kami shopping kat area2 waterfront pulak...last utk membelah belah...
sbb esok nak blk dah kan..hik3....(yahooooooooooo balik semenanjung)
tp byk jgk kedai yg dah tutup...ye la Sabah & Sarawak gelap nye awal dari semenanjung kan...
x pe pg2 esok kita repeat lagi ye...hik3....

~Pangkalan Haji Omar~

~Dinner kat AYAMKU Restaurant ~
 Lepas dinner...blk bilik kemas2 beg...
susun cantik2 sbb takut t'lebih berat la pulak karang kan....
mandi tido.....



~BEST TGK IRMA HASMIE PUNYA MAJLIS NIKAH & RESEPSI~



Bila nak abis citer g SARAWAK nie...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...